Начало За нас Реклама Контакти

Хайдушки кебап

Снимка за Хайдушки кебап
30
Време за приготвяне: 30 минути + 3 часа печене
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Тази рецепта, вдъхновена от странджанската кухня, изумява с чудесното използване на недооценяваното овче месо, като го съчетава с гъби, зеленчуци, мащерка и с финия характерен аромат на лозовите листа.  

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 1 кг овнешко месо
  2. 100 г гъби, нарязани на филии
  3. 100 г стопено масло
  4. 2 връзки пресен лук, нарязани на ситно
  5. 3 домата, обелени и нарязани на кубчета
  6. 5 картофа, нарязани на кубчета
  7. 5 лютиви пиперки
  8. 6 скилидки чесън
  9. 1 с. л. мащерка или чубрица
  10. 1 ч. л. червен пипер
  11. 10 лозови листа
  12.  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се нарязва на малки кубчета и към него се прибавят лукът, гъбите, картофите, обелените скилидки чесън, целите лютиви пиперки, мащерката и доматите. Сместа се разбърква с маслото и се подправя със сол и пипер на вкус.

  2. 2.

    Лозовите листа се разстилат върху хартия за печене. Отгоре се изсипват месото и зеленчуците, завиват се с листата, а след това и с хартията. Пакетът се обвива и с алуминиево фолио.

  3. 3.

    Кебапът се готви във фурната на 160° С около 2 часа, отстранява се фолиото и се допича още 1 час. Поднася се с прясна салата.


Подходящи типове вина
Март 2011
Още подобни рецепти
Коментари