Начало За нас Реклама Контакти

Карамелизирана круша с рокфор

Снимка за Карамелизирана круша с рокфор
30
Време за приготвяне: 30 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Сините сирена, чийто вероятно най-популярен представител е рокфорът, по принцип са чудесни с плодове, особено с круши. Но простата комбинация от двата продукта лесно може да се превърне в отлично предложение за след десерта с помощта на лек карамелов сос.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 ароматни зрели круши
  • 2 с. л. кафява захар
  • 2 с. л. мед
  • 1 с. л. масло
  • 1 пръчка канела
  • 1 карамфилче
  • 100 г рокфор

Начин на приготвяне

  • 1.

    Крушите се обелват, срязват се на половинки, изчистват се от семките и се нарязват ветрилообразно.

  • 2.

    Маслото се разтопява, прибавят се захарта и медът. Сосът се карамелизира леко. Прибавят се подправките и 2 с. л. вода. Слагат се крушите и се оставят да се позадушат, докато се сгъсти отново сосът.

  • 3.

    Сиренето се натрошава и се слага да се разтопи в тиган на умерен огън.

  • 4.

    Крушите се поднасят с разтопения рокфор и малко карамелов сос.
     


Подходящи типове вина
Септ. 2011
Още подобни рецепти
Коментари