Изкушението на Йонсон
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Швеция
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 глави лук
- 2 с. л. масло
- 8 средни картофи
- 100 г филета аншоа от консерва
- 300-400 мл/ 1½ ч. ч. течна сметана
- 2 с. л. галета
Начин на приготвяне
- 1.
Дъното на тава се намазва добре с маслото. Картофите се нарязват на клечици, а лукът - на ситно.
- 2.
В тавата се разпределят половината от картофите, върху тях се поръсват лукът и рибните филенца. Отгоре пак се завършва със слой картофи. Всичко се залива с течността от консервата и сметаната. Няма нужда да се посолява, обикновено аншоата е доста солена. Поръсва се с галетата.
- 3.
Пече се на 200°С 45-50 мин., докато омекнат картофите.
Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари