Начало За нас Реклама Контакти

Изкушението на Йонсон

Снимка за Изкушението на Йонсон
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Швеция

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 глави лук
  • 2 с. л. масло
  • 8 средни картофи
  • 100 г филета аншоа от консерва
  • 300-400 мл/ 1½ ч. ч. течна сметана
  • 2 с. л. галета

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Дъното на тава се намазва добре с маслото. Картофите се нарязват на клечици, а лукът - на ситно.

  2. 2.

    В тавата се разпределят половината от картофите, върху тях се поръсват лукът и рибните филенца. Отгоре пак се завършва със слой картофи. Всичко се залива с течността от консервата и сметаната. Няма нужда да се посолява, обикновено аншоата е доста солена. Поръсва се с галетата.

  3. 3.

    Пече се на 200°С 45-50 мин., докато омекнат картофите.


Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари