Начало За нас Реклама Контакти

Имаме поща, или изненада в плик

Снимка за Имаме поща, или изненада в плик
90
Време за приготвяне: 90 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Това атрактивно предложение бе представено на страниците на "Меню" от редовната читателка на списанието Петя Шмарова. Тя го е заимствала от легендарния английски шеф-готвач Джейми Оливър, но е включила и авторски елементи. Гарантираме ви, че няма да се разочаровате, ако го изпробвате.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 400 г пилешки гърди без кожа
  • 5-6 по-тънки стръка праз лук или бейби праз
  • 1 консерва бял боб Cannellini
  • 140 мл течна сметана "Президент"
  •  малка чаша бяло вино Castillo Viejo или друго по-сладко
  •  сол на вкус
  •  ченрен пипер на вкус
  •  мащерка на вкус
  •  кориандър на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Лукът се изчиства и се ползва само по-крехката част преди перата. Бланшира се в подсолена вода за около 5-10 мин., за да поомекне.

  2. 2.

    Месото се измива, подсушава и нарязва на ивички, посолява се и се прибавят подправките.

  3. 3.

    Част от консервирания боб се намачква на пюре и към него се прибавят течната сметана, месото, виното и останалият боб. Празът се изцежда и се разрязва по дължина на парчетата, след което се прибавя към останалите продукти.

  4. 4.

    От алуминиевото фолио се приготва стабилен плик, в който се изсипва сместа.

  5. 5.

    Пече се в предварително загрята фурна на 200°С за около 40 мин.

  6. 6.

    Сервира се топло, с бяло вино и подходяща за сезона салата.


Ян. 2009
Още подобни рецепти
Коментари