Начало За нас Реклама Контакти

Гювечета с риба

Снимка за Гювечета с риба
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Макар fish and chips (пържена риба с пържени картофи) да е едно от най-популярните ястия, тази комбинация от продукти рядко се използва в кулинарията. Но апетитната рецепта за гювечета лесно ще разбие неписания предразсъдък.
 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 2 с. л. масло
  2. 1 стрък праз, ситно нарязан
  3. 1 морков, едро настърган
  4. 500 г филе от тилапия, пангасиус или треска, нарязано на кубчета
  5. 500 г сварени картофи, обелени и нарязани на кубчета
  6. 2 твърдо сварени яйца, ситно нарязани
  7. 300 мл сметана 20%
  8. 1 с. л. горчица
  9. 3 с. л. копър, ситно нарязан
  10.  сол и шарен пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Маслото се сгорещява и в него се слагат празът и морковът. Разбъркват се на умерен огън 3-4 мин. Отстранява се от огъня.

  2. 2.

    Добавят се рибата, яйцата, копърът, горчицата, картофите и сметаната. Посолява се на вкус. Подправя се с шарен пипер и копър.

  3. 3.

    Сместа се разпределя в гювечета и се запича 20 мин. във фурна, загрята на 200˚ С.
     

Налейте с ястието по чаша охладено розе - може да е фино и нежно или по-плътно и интензивно.

Авг. 2013
Още подобни рецепти
Коментари