Начало За нас Реклама Контакти

Гювечета с пиле и пресни картофи

Снимка за Гювечета с пиле и пресни картофи
50
Време за приготвяне: 50 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Гювечетата се използват за специфичен начин на готвене, при който задушаването се съчетава със запичане и така вкусовете на съставките на ястието развиват богат и апетитен вкус. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 2 с. л. масло
  2. 2 с. л. брашно
  3. 500 мл прясно мляко
  4. 2 с. л. магданоз, ситно нарязан
  5. 500 г пресни картофи
  6. 2 сварени яйца, нарязани на резени
  7. 400 г сварено пилешко месо, пушено пиле или кренвирши
  8. 100 г кашкавал, настърган
  9. 2 с. л. трохи от хляб
  10. 1 ч. л. пушен червен пипер
  11.   сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Картофите се измиват и се слагат да се сварят на пара или в малко количество подсолена вода. Ако са по-дребни, може да се оставят цели, ако са едри, се нарязват на кръгчета.

  • 2.

    В загрятото масло се слага брашното, разбърква се и се налива млякото. Бърка се, докато се сгъсти. Добавя се магданозът.

  • 3.

    Сосът се обърква с нарязаното пилешко месо, яйцата и картофите. Сипва се в гювечета.

  • 4.

    Смесват се кашкавалът, трохите и червеният пипер. Поръсват се гювечетата и се запичат 20 мин. на 190° С или докато се зачервят.


Подходящи типове вина
Апр. 2013
Още подобни рецепти
Коментари