Начало За нас Реклама Контакти

Гювече с пиле, праз и сирене

Снимка за Гювече с пиле, праз и сирене
70
Време за приготвяне: 70 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Удобството на гювечетата е, че предлагат индивидуални порции от сготвени заедно продукти, които много бързо се запичат, така че да станат още по-вкусни.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 с. л. зехтин
  • 100 г бекон, нарязан на кубчета
  • 600 г пилешко филе, нарязaно на кубчета от 
  • 2 стръка праз, нарязани на кръгчета
  • 200 г наденички, нарязани на малки парченца
  • 1 малка сушена чушка
  • 100 г топено сирене
  • 1 ч. л. листа от прясна мащерка
  • 2 сварени картофа, нарязани на кръгчета
  • 100 г сирене
  • 2 с. л. магданоз, ситно нарязан
  • 2 печени чушки, нарязани на ивички
  • 100 г настърган кашкавал
  • 8 пъдпъдъчи или 4 кокоши яйца
  •  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Зехтинът се загрява и в него се слага беконът. Разбърква се, докато се зачерви. Добавя се месото, разбърква се на силен огън, докато се леко се зачерви. Прибавят се празът, наденицата и натрошената чушка и отново се бърка, докато остане само на мазнина. Прибавя се нарязаното топено сирене. Подправя се със сол, пипер и мащерката.

  • 2.

    Картофите се разбъркват с натрошеното сирене, магданоза и печените чушки и се разпределят на дъното на 4 гювечета.

  • 3.

    Месото се слага върху картофите. Затварят се с капачета и се пекат 20 мин. в загрята фурна на 200° С. Махат се капачетата и отгоре се чукват яйцата и се пoръсва кашкавалът. Запичат се отново 7-8 мин., докато побелее белтъкът, и се сервират.

Подходящи типове вина
Дек. 2015
Още подобни рецепти
Коментари