Начало За нас Реклама Контакти

Гъши дроб с аспержи

Снимка за Гъши дроб с аспержи
20
Време за приготвяне: 20 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Благодарение на аспержите и зеления лук в тази рецепта на шеф Иван Манчев от Кактус, гъшият дроб, който по-скоро се смята за есенно-зимен деликатес, тук е в свежо, пролетно преображение.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 парчета гъши дроб по 150 г
  • 7-8 млади аспержи
  • 8 сушени на слънце домата
  • 4 стръка зелен лук
  • 60 г пресни манатарки
  • 80 г масло
  • 4 с. л. мед
  • 2 с. л. соев сос
  • 80 г смокини
  •  мащерка
  •  балсамова редукция
  •  сол и черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1.

    Зеленчуците и гъбите се нарязват и се запържват с маслото за 3 мин. в тефлонов тиган на умерен огън. Сместа се подправя с меда и соевия сос.

  • 2.

    Гъшият дроб се нарязва на филийки и се запича в сух тефлонов тиган по 1 мин. от всяка страна.

  • 3.

    Запържените зеленчуци се подреждат в чинии като канапе и върху тях се слага запеченият дроб. Полива се с масления сос, останал в тигана от зеленчуците. Украсява се с балсамова редукция и прясна мащерка. Ястието се сервира, докато е топло.
     


Подходящи типове вина
Май 2013
Още подобни рецепти
Коментари