Начало За нас Реклама Контакти

Голяма сарма с ориз и пиле

Снимка за Голяма сарма с ориз и пиле
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Близкоизточните внушения на сармата-великан обещават на всеки екзотично и вълнуващо кулинарно приключение.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 1 глава лук, ситно нарязана
  2. 2 с. л. пречистено масло
  3. 80 г фиде
  4. 200 г печено или сварено пилешко месо
  5. 4 сушени кайсии, нарязани
  6. 2 с. л. кашу
  7. 300 г ориз
  8. 500 мл зеленчуков бульон или вода
  9. 4 ръчни кори за баница
  10. 1 с. л. пречистено масло за корите
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В загрятото масло се слага лукът и се запържва 2-3 мин. Добавя се фидето и се разбърква, докато стане златисто на цвят. Слагат се месото, кайсиите и кашуто. Разбъркват се. Сипва се оризът. Налива се бульонът, подправя се със сол на вкус, покрива се с капак и щом заври, се оставя да къкри 15 мин.

  2. 2.

    Отстранява се от огъня и се оставя 20 мин., без да се маха капакът. Добавя се месото и се разрохква.

  3. 3.

    Корите се намазват с масло и се слагат една върху друга в тиган с незалепващо покритие, така че краищата да висят навън. В средата се сипва оризът и върху него се прихлупват краищата на корите. Намазва се с масло и се слагат на тих огън под капак за 10 мин., докато се зачерви отдолу. Обръща се върху чиния и пак се слага в тигана да се зачерви и от другата страна. Сервира се нарязана на парчета с цедено мляко.
     


Подходящи типове вина
Окт. 2013
Още подобни рецепти
Коментари