Начало За нас Реклама Контакти

Филе от пъстърва с яйчна плънка

Снимка за Филе от пъстърва с яйчна плънка
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Рулцата от риба по тази рецепта имат не само чудесен и балансиран вкус, но и изключително апетитен външен вид, който, не се и съмняваме, ще ви предизвика да ги приготвите за вечеря.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 пъстърви
  • 3 сварени яйца
  • 2 с. л. меко масло
  • 2 с. л. магданоз, нарязан на ситно
  • 1 ч. л. къри
  •  сол, пипер меланж и зехтин на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Рибите се филетират, подправят се със сол и пипер на вкус.

  2. 2.

    Яйцата се нарязват на ситно и се объркват с маслото, магданоза и кърито. В центъра на всяка риба се слага по 1 с. л. от плънката и се навива на руло. Завързва се с конец или се закрепва с клечка за зъби.

  3. 3.

    Рулата се намазват със зехтин и се слагат да се запекат във фурна, загрята до 180° С за 20 мин.


Подходящи типове вина
Май 2010
Още подобни рецепти
Коментари