Начало За нас Реклама Контакти

Десерт с круши и божоле

Снимка за Десерт с круши и божоле
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Изискан и съблазнителен - ето какъв е този плодово-винен десерт, вдъхновен от веселия френски ритуал, свързан с есенно-зимните удоволствия от младото вино, което всяка година тръгва от района на Божоле.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 1 бут. божоле
  2. 1 ч. ч. захар
  3. 1 пръчка канела
  4. 3 зрънца карамфил
  5. 3 зрънца бахар
  6. 4 круши, обелени
  7. 12 сушени сини сливи
  8. 4 с. л. маскарпоне или бита сметана
  9. 4 бишкоти или бисквити

Начин на приготвяне

  • 1.

    Виното се слага да заври заедно със захарта, канелата, карамфила и бахара. Щом поври 4-5 мин., се слагат крушите и обезкостените сливи. Варят се на тих огън 20 мин. и се оставят да изстинат в соса. Ако не е достатъчно гъст, сосът се редуцира самостоятелно на силен огън.

  • 2.

    Крушите и сливите се сервират с прецедения сос, лъжица маскарпоне и бишкота.


Подходящи типове вина
Дек. 2010
Още подобни рецепти
Коментари