Начало За нас Реклама Контакти

Деликатес от пиле

Снимка за Деликатес от пиле
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - бира

Има ястия, които изискват внимание и умения, но пък резултатите си заслужават. Обелването на кожата на едно пиле и напълването й с ароматна и щедра плънка, не трябва да ви сковават от притеснение, а напротив, трябва да ви вдъхновят към все по-големи и вкусни предизвикателства. Рецептата е на Екатерина Вълева и е победител в пролетния кръг на кулинарния конкурс на "МЕНЮ".

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • средно голямо пиле
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 150 г кашкавал, нарязан на ситно
  • 100 г краве масло
  • 150 г гъби, нарязани на ивици
  • 1 ч. ч. ориз
  •  сол на вкус
  •  черен пипер на вкус
  •  джоджен на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Кожата на пилето се обелва, като се внимава да не се разкъса. Скъсаните места се зашиват.

  2. 2.

    Пилето се сварява в подсолена вода. Обезкостява се и се нарязва на ситно.

  3. 3.

    Лукът се задушава в маслото. Прибавя се оризът и щом стане прозрачен, се налива 1/2 ч.ч. вода и се подправя със джоджен, сол и черен пипер. Задушава се за кратко и се сваля от огъня. Към пълнежа се добавят кашкавалът, бланшираните гъби и месото на пилето.

  4. 4.

    Кожата на пилето се напълва с тази смес и се зашива, като се запазва формата на цяло пиле. Поставя се в тавичка и се слага малко вода. Пече се на умерена фурна, докато кожата се зачерви. След като се изпече, се нарязва на филийки.


Май 2009
Още подобни рецепти
Коментари