Начало За нас Реклама Контакти

Дантелени пакетчета

Снимка за Дантелени пакетчета
30
Време за приготвяне: 30 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Вероятно на всеки се е случвало за последната палачинка да не остане достатъчно тесто и тя да е цялата на дупки. В тази рецепта премеждието, обаче, е търсен ефект. А зеленчуците и пилешкото месо определено помагат за вкусният и оригинален резултат.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • за дантелата:
  • 8 яйца
  • 2 с. л. вода
  • 1 с. л. олио
  • 1 кубче  MAGGI® бульон Телешки ребърца
  • за плънката:
  • 1 връзка пресен лук, нарязан на ситно
  • 1 скилидка чесън
  • 300 г пилешко месо, нарязано на тънки ивици
  • 1 с. л. нишесте
  • 3 с. л.  олио
  • 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки
  • 1 тиквичка, нарязана на ивиц
  • 1 морков, нарязан на пръчици
  • 2 с. л. консервирана или сварена царевица
  • за гарниране:
  • 1 ллюта червена чушка, нарязана на кръгчета
  • ½ връзка магданоз
  • 1 краставица

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Пилешкото месо се разбърква с нишестето и MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки. Оставя се да се маринова около 15 мин.

  2. 2.

    Бялата част на лука се слага в сгорещеното олио заедно с чесъна. След 1 мин. се прибавя месото. Разбърква се около 4 мин. Слагат се морковът и тиквичката. Всичко се разбърква непрекъснато. След още 3-4 мин. се добавя царевицата . Прибавя се зелената част на лука, разбърква се и се отстранява от огъня.

  3. 3.

    Яйцата за дантелата се разбиват добре с водата. Натрошава се кубчето MAGGI® бульон Телешки ребърца и се разбъркват. Слагат се в пластмасова бутилка с дупка или във фуния от хартия за печене.

  4. 4.

    Тиган за палачинки се нагорещява и се намазва с олио. С помощта на бутилката се рисува дантела. Когато стегне, се обръща и от другата страна. Плънката се завива на пакетче в дантелата и се украсява с краставицата, лютата чушка и магданоза.


Галерия
Юни 2009
Още подобни рецепти
Коментари