Начало За нас Реклама Контакти

Дайфуку мочи

Снимка за Дайфуку мочи
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна

Мочи се нарича японски десерти от оризово тесто с различни плънки. Дайфуку мочи е с паста от адзуки и сезонни плодове. Рецептата е прготвена от шеф Петър Михалчев от софийския ресторант Miyabi, който е част от журито на първото издание на Masterchef в България.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 средно големи ягоди
  • 1 с. л. анко - подсладена паста от червен боб адзуки
  • 200 г оризово брашно
  • 3-4 с. л. захар
  • 180 мл вода

Начин на приготвяне

  • 1.

    От оризовото брашно, водата и захарта се замесва тесто за мочи, което се готви на пара около 20 мин.

  • 2.

    От тестото се оформят малки дискове, във всеки от които се слага ягода, малко бобена паста и се оформят на топчици.

  • 3.

    Може да се поръсят с матча.

Ако се затруднявате в намирането на някои от необходимите продукти, пишете ни на menu@menumag.bg, за да ви помогнем в търсенето. 

Март 2014
Още подобни рецепти
Коментари