Начало За нас Реклама Контакти

Чорба от пиле с прясно зеле

Снимка за Чорба от пиле с прясно зеле
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Дали да определим едно течно ястие като супа или чорба, въпросът никак не е лесен в нашия език. Не бихме нарекли някоя крем-супа чорба, нали? Ако пилешката чорба е застроена и топла, тя става супа. В тази рецепта е по-скоро чорба, понеже е бистра и много вкусна, когато изстине. Но никой ни би ви обвинил, че грешите, ако я назовете супа.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 пилешки бутчета
  • 1 дафинов лист
  • 1 ч. л. зърна черен пипер
  • 1 морков, нарязан на кубчета
  • 1 резен целина, нарязан на кубчета
  • 1 глава лук, ситно нарязана
  • 2 ч. ч. фино нарязано прясно зеле
  • 4 домата, обелени и нарязани на малки кубчета
  • 1 с. л. копър, ситно нарязан
  • 2 с. л. зехтин
  • 3 с. л. магданоз, ситно нарязан
  • 1 скилидка чесън, пресована
  •  морска сол на вкус
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    Пилешките бутчета се измиват и се заливат с 2 л студена вода. Добавят се дафиновият лист, черният пипер, морковът, целината, лукът и се подправя с морска сол на вкус. Слагат се да заврат, огънят се намалява и се оставят да къкрят около 40 мин. или докато месото се свари.

  • 2.

    Бутчетата се изваждат, охлаждат се, обезкостяват се и месото се нарязва на малки кубчета. Връща се в бульона, добавя се зелето и се вари 3 мин. Слагат се доматите и супата се вари още 10 мин. Добавя се копърът.

  • 3.

    Смесват се зехтинът, магданозът и чесънът. Добавят се към супата и се сервира. Може да се поднесе и студена.
     


Подходящи типове вина
Юли 2013
Още подобни рецепти
Коментари