Начало За нас Реклама Контакти

Чийзкейк

Снимка за Чийзкейк
150
Време за приготвяне: 150 минути
II
Степен на трудност - Средна

Има ли по-вкусен десерт от един добре приготвен чийзкейк? Въпрос на вкус, разбира се, но рецептата на шеф Георги Партенов от Таланти е истинска класика в жанра, която може да послужи и за основа на безчет импровизации.

СъставНеобходими продукти за 8 порции

  • за основата:
  • 100 г брашно
  • 50 г краве масло
  • 25 г пудра захар
  • за пълнежа: 
  • 300 г крем-сирене
  • 100 г пудра захар
  • 1 шушулка ванилия
  • 10 мл лимонов сок
  • 150 г заквасена сметана
  • 1 яйце 
  •  
  •  

Начин на приготвяне

  • 1.

    За основата продуктите се разбъркват с ръце и сместа се претрива с пръсти, докато стане по-лепкава и набъбне леко. Пече се 30 мин. в предварително загрята фурна на 150° С. 

  • 2.

    Сиренето, захарта, ванилията и лимоновият сок се разбъркват леко с миксер. Добавя се сметаната и накрая леко разбитото яйце. Размесва се внимателно, докато стане гладко, като се избягва вкарването на въздух в сместа. 

  • 3.

    Дъното и стените на кръгла форма с подвижна стена се намазват с масло. Изсипва се тестото за основата и се притиска силно с ръце, като се разпределя равномерно. Сипва се плънката и се заглажда. Чийзкейкът се пече 70 - 80 мин. на 90° С . Оставя се да изстине. Може да се гарнира с пресни плодове и сладолед.

Юни 2015
Още подобни рецепти
Коментари