Начало За нас Реклама Контакти

Банички с дробчета и гъби

Снимка за Банички с дробчета и гъби
50
Време за приготвяне: 50 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Едно от предимствата на корите за баница е, че могат да се напълнят с каквото се сетите. Днес можете да го направите с гъби, бекон и пилешки дробчета. А за да са още по-апетитни ги изпържете. Малките вкусни прегрешения се прощават на всеки.

СъставНеобходими продукти за 0

  • 2 с.л. краве масло
  • 200 г бекон, нарязан на малки кубчета
  • 3 стръка зелен лук, нарязан на ситно
  • 200 г гъби, нарязани на ситно
  • 500 г пилешки дробчета
  • 1 с.л. MAGGI Вълшебен Вкус Пиле
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. горчица
  • 1 ч.л. прясна мащерка
  • 1/2 ч.л. риган
  •   шарен пипер на вкус
  • 8 листа кори за баница
  • 1 белтък
  •   олио за пържене

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Маслото се загрява и в него се слага да се запържи беконът. Когато леко се зачерви, се сипват лукът и гъбите. Всичко се разбърква, докато се изпари водата.

  2. 2.

    Добавят се дробчетата и MAGGI Вълшебен Вкус Пиле. Разбърква се, докато дробчетата порозовеят. Слагат се мащерката, горчицата и риганът и се поръсва с пипер.

  3. 3.

    Всичко се пасира леко, като се внимава да не стане на пюре. Прибавя се яйцето.

  4. 4.

    Корите за баница се слагат една върху друга две по две и се нарязват на 6 квадрата. В средата на всеки квадрат се слага по 1 с.л. от плънката. Двата диагонални края се сгъват към центъра и се завиват на пурички. Краищата се намазват с белтък и се залепват.

  5. 5.

    Баничките се пържат на маслена баня, докато порозовеят от всички страни. Сервират се със салата.

Продуктите са за 24 броя.

Галерия
Подходящи типове вина
Май 2009
Още подобни рецепти
Коментари
Tyxo.bg counter