Начало За нас Реклама Контакти

Агнешко за нула време в средиземноморски стил

Снимка за Агнешко за нула време в средиземноморски стил
30
Време за приготвяне: 30 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Агнешкото месо само по себе си е великолепен избор, но поднесено в компанията на пресни летни зеленчуци, става направо неустоимо. Изпробвайте тази рецепта и ще се убедите сами.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 3 печени червени чушки
  • 4 с. л. зехтин
  • 1 патладжан, нарязан на парченца и осолен
  • 1 глава финокио, нарязана на резени
  • 500 г агнешка плешка или бут, нарязани на тънки ивици
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 1 с. л. прясна мащерка
  • 1 ч. л. чили сос
  • 1 с. л. винен оцет
  • 6 резена прошуто или бекон, нарязан на тънки ивички
  • 4 с. л. нарязан на ситно магданоз

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Патладжанът се измива и се подсушава. Половината от зехтина се загрява и в него се слага финокиото на силен огън, след 3-4 мин. се слага патладжанът. Разбъркват се 4-5 мин., докато се зачервят и омекнат. Изваждат се от тигана.

  2. 2.

    Останалият зехтин се загрява и в него се слага месото заедно с чесъна, мащерката и чили соса. Всичко се подправя със сол и пипер на вкус. Разбърква се 10-15 мин., докато месото омекне. Прибавят се чушките, патладжанът, оцетът, прошутото и магданозът. След още 3 мин. ястието е готово.


Септ. 2008
Още подобни рецепти
Коментари