Начало За нас Реклама Контакти

Агнешко с кайсии и кускус

Снимка за Агнешко с кайсии и кускус
50
Време за приготвяне: 50 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

В това ястие с арабски произход сочното агнешко месо е придружено с приятно кисели сушени кайсии и вкусен кускус. Немалко предимство е, че се приготвя бързо и лесно.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • за месото:
  • 1 с. л. зехтин Classic
  • 1 с. л. краве масло
  • 1 връзка пресен лук, нарязан на ситно
  • 1 ч. л. кимион на зърна
  • 500 г агнешко месо, нарязано на парчета
  • 200 г сушени кайсии
  •  сол на вкус
  • за кускуса:
  • 250 г арабски кускус
  • 250 мл вода
  • 1 с. л. краве масло
    ½ ч. л. куркума
  •  сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Зехтинът и маслото се загряват и в тях се сипват кимионът и лукът. Запържват се 1-2 мин. и се добавя месото. Разбърква се 4-5 мин., добавя се сол на вкус и 250 мл гореща вода.

  2. 2.

    След като покъкри 30 мин., се слагат кайсиите и се оставя да ври, без да се покрива. След 10 мин. се сваля от огъня.

  3. 3.

    Докато месото ври, водата за кускуса се слага да заври заедно с маслото. Добавя се кускусът, посолява се, отстранява се от огъня и се оставя покрит за 3 мин. Разбърква се с вилица за да остане пухкав. Обърква се с месото и кайсиите, заедно с останалия сос. Поднася се поръсено с кайенски пипер.


Подходящи типове вина
Септ. 2008
Още подобни рецепти
Коментари