Начало За нас Реклама Контакти

Агнешко с доматен сос

Снимка за Агнешко с доматен сос
80
Време за приготвяне: 80 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

В тази рецепта шеф Гунджа Чокхал от ресторант Гуркха разкрива как хармонията на южноазиатските ястия се дължи на водещата роля на интензивно ароматния сос, в който се приготвя основният продукт.   

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 600 г агнешко месо
  2. 2 с. л. гхи или олио
  3. 3-4 резена джинджифил
  4. 3-4 скилидки чесън
  5. 1 глава лук, нарязана на ситно
  6. 1 ч. л. гарам масала
  7. 2 домата, нарязани на едро
  8. 100 г доматено пюре
  9. 500 мл гореща вода
  10.  сол на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В сгорещеното масло се слагат чесънът и джинджифилът и се запържват, докато станат ароматни. Добавя се лукът и се запържва 7-8 минути. Прибавят се гарам масалата и солта и се разбърква.

  2. 2.

    Сипват се доматите, доматеното пюре и водата и се оставя да поври 3-4 минути. Сосът се пасира в тенджерата.

  3. 3.

    Добавя се агнешкото и се оставя на умерен огън, докато месото стане готово, а сосът се посгъсти.
     


Подходящи типове вина
Септ. 2012
Още подобни рецепти
Коментари