Начало За нас Реклама Контакти

Агнешко по марокански със зеленчуци и кускус

Снимка за Агнешко по марокански със зеленчуци и кускус
120
Време за приготвяне: 120 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Мароканската кухня изобилства от вкусове и аромати и би задоволила дори най-претенциозния вкус. За да се уверите в това, не пропускайте да опитате агнешкото по марокански със зеленчуци и кускус на Виолета Шейтанова от merudia.bg.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 600 г обезкостено агнешко месо от плешка или от бут
  2. 1 червена чушка
  3. 1 връзка пресен лук
  4. 2-3 моркова
  5. 250 г кускус
  6. 450 мл зеленчуков бульон
  7. 3 ч. л. рас ел ханут*
  8.  черен пипер на вкус
  9. 2 с. л. масло
  10. 2 с. л. зехтин
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Агнешкото месо се нарязва на хапки и се осолява. В тиган се загряват зехтинът с 1 с. л. масло и агнешкото месо се запържва. Малко преди да е готово, се добавят зеленчуците и се оставят да омекнат леко. Добавят се черен пипер и 2 ч. л. рас ел ханут. Агнешкото заедно със зеленчуците се прехвърля в гювеч или друг съд за печене, заливат с 250 мл бульон и се пече около 1 час на 160° С.

  2. 2.

    Към кускуса се прибавя останалият рас ел ханут и 1 с. л. масло и се залива с 200 мл горещ зеленчуков бульон. Оставя се захлупен за около 15 мин. След това се разбърква с вилица, за да стане пухкав.

  3. 3.

    Агнешкото месо и зеленчуците се поднасят върху кускуса.
     


Подходящи типове вина
Юни 2013
Още подобни рецепти
Коментари