Начало За нас Реклама Контакти

Агнешки сметанов пай

Снимка за Агнешки сметанов пай
90
Време за приготвяне: 90 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Този богат и щедър пай разкрива поредната доза от несъмнения потенциал на агнешкото, като го комбинира с мекия вкус на сметаната и класическите партньори на това месо - зеления лук и пресния джоджен.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 125 г меко масло
  • 300 г заквасена сметана
  • 1 яйце
  • 2 ч. ч. брашно с набухватели или 2 ч.ч. обикновено бяло брашно с 1 ч.л. бакпулвер
  • ½ ч. л. сол
  • за месото:
  • 3 с. л. олио
  • 1 глава лук, голяма, нарязана на полумесеци
  • 1½ с. л. червен пипер
  • 2 с. л. брашно
  • 500 г агншки бут, нарязан на малки кубчета
  • 3 стръка пресен лук, нарязан на ситно
  • 1 с. л. доматено пюре
  • 100 мл червено вино
  • 3 с. л. гъсто кисело мляко или сметана
  • 1 с. л. нарязан на ситно джоджен
  • 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В купа се разбиват маслото със сметаната, солта и яйцето и се обърква на меко тесто с брашното.

  2. 2.

    Тестото се разстила по дъното и стените на по-висока огнеупорна форма за печене с вместимост около 2 л, намазана с масло.

  3. 3.

    Смесват брашното и червеният пипер. Слага се подсушеното агнешко месо и се разбърква. Месото се изважда и се изтупва от излишното брашно.

  4. 4.

    В сгорещеното олио се запържва леко лукът и се прибавя месото. Разбърква се 3-4 мин. Слагат се доматеното пюре, виното, MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки и 100 мл вода. След като поври 20-30 мин., ястието се отстранява от огъня и в него се разбъркват пресният лук и киселото мляко. Подправя се с джоджена.

  5. 5.

    Месото се изсипва в приготвената кора, покрива се с алуминиево фолио и се пече 30 мин. Отстранява се фолиото и се допича още 10 мин.


Галерия
Подходящи типове вина
Апр. 2009
Още подобни рецепти
Коментари