Начало За нас Реклама Контакти

Агнешки шишчета

Снимка за Агнешки шишчета
40
Време за приготвяне: 40 минути + 4 часа за мариноване
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Агнешкото месо има изключително приятен, но и специфичен вкус, който традиционно се разбира много добре със средиземноморските аромати на лимона, розмарина и чесъна.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 600 г агнешко месо от бута
  • 2 лимона
  • 4 с. л. зехтин
  • 2 стръка розмарин
  • 2 скилидки чесън, пресовани

Начин на приготвяне

  • 1.

    Месото се нарязва на кубчета с еднаква големина.

  • 2.

    Единият лимон се нарязва на резени, а на другия се настъргва фино кората и се изстисква сокът. Лимоновият сок и кора се смесват със зехтина, чесъна и 1 ч. л. ситно нарязани листа от розмарин. С получената марината се залива месото и се оставя да постои 3-4 часа.

  • 3.

    Кубчетата месо се нанизват на 4 шиша, като се редува с лимоновите резени. Изпичат се на грил или на грил-тиган, докато се зачервят. Ако се пекат на грил-тиган, се допичат във фурна, загрята на 200° С

  •  
Подходящи типове вина
Апр. 2015
Още подобни рецепти
Коментари