Начало За нас Реклама Контакти

Агнешки кебап с пресен лук

Снимка за Агнешки кебап с пресен лук
120
Време за приготвяне: 120 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

В българското кулинарно съзнание думата агнешко повлича след себе си Гергьовден, Великден, пресен джоджен, пресен лук, пресен чесън, още куп зелении и съвсем естествено звучи пролетно и празнично.

СъставНеобходими продукти за 5-6 порции

  1. 1 кг агнешко месо, нарязано на кубчета
  2. 50 мл зехтин Classic
  3. 1 ч. ч. розе или бяло вино
  4. 4 връзки пресен лук
  5. 1 връзка магданоз, ситно нарязан
  6. 1 връзка джоджен, ситно нарязан
  7. 1 ч. л. червен пипер
  8. 1 щипка кимион
  9. 4 яйца
  10. 1 ч. ч. заквасена сметана или кисело мляко
  11. 200 г кашкавал, едро настърган
  12.  сол и черен пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се разбърква със зехтина и се слага в гювеч или съд за печене с капак във фурна, загрята на 180° С. Разбърква се през 15 мин. След като се пече 60 мин., се добавя виното, поръсва се със сол и пипер на вкус и продължава да се пече без капак, докато виното се изпари. Разбърква се през 15 мин.

  2. 2.

    Прибавят се нарязаният лук, магданозът, джодженът, червеният пипер и кимионът. Пече се на 160° С още 20 - 30 мин. или докато месото стане крехко.

  3. 3.

    Яйцата се разбиват със сметаната и кашкавала и се залива месото. Запича се, докато се зачерви.
     


Подходящи типове вина
Май 2013
Още подобни рецепти
Коментари