Начало За нас Реклама Контакти

Alimentaria 2014 на стартовата линия

Снимка за Alimentaria 2014 на стартовата линия

Най-важното хранително-вкусово и винено изложение в Испания и едно от най-големите в света стартира в понеделеник, 31 март 2014, в Изложбения център Gran Via в Барселона.

Alimentaria 2014 ще привлече търговци от петте континента, за да даде на 3800-те фирми – изложители нови бизнес възможности. Изложението ще покаже последните тенденции в бранша и ще засили връзката между индустрията и гастрономията, благодарение на шеф-готвачите от Alimentaria Experience, които събрани заедно имат общо 50 звезди от гида „Мишлен“.

Индустрия и гастрономия в 14 салона

Емблематичното изложение в Барселона е разделено на 14 салона: за вино и алкохолни напитка, месо и месни продукти, мляко и млечни продукти, зехтин и растителни масла, за морска храна, аквакултури и продукти от рибни ферми, за екологично чисти храни и още осем сектора в бранша.

Alimentaria е увеличила и броя на специалните предложения като Премиум зоната за висша кухня и деликатеси, зоната Gluten-Free с продукти подходящи за хората с различни заболявания или проекта Пица&Паста, посветен на тези италиански кулинарни зведзди.

Кулинарни преживявания

Най-важна нова инициатива на това издание е The Alimentaria Experience, пространство, в което около 50 утвърдени шеф-готвачи, носители на 50 звезди „Мишлен“ общо, ще правят кулинарно шоу на живо и ще водят майсторски класове. Сред тях са величия като Хуан Рока, Хуан Мари Арзак, Кике Дакоста, Педро Субихана и Карме Рускаледа.

Събитието включва и зона за винени дегустации и семинари, Vinorum, Гурме бар за дегустаци на зехтини, както и вкусното пространство „Испания, земя на 100-те сирена“. Друг  важен съпътстващ проект е The Alimentaria Hub, където ще се проведе Конгреса за Средиземноморската диета, с фокус върху превенцията на хронични заболявания чрез спазване на здравословен начин на жвот.

Alimentaria отговорно

Храните и напитките използвани за изложението Alimentaria няма да бъдат изхвърлени на боклука. Веднага след края на Салона на 3 април, те ще бъдат предадени на Фондация Хранителна банка (Food Bank Foundation). Нещо повече, всички храни, приготвени в баровете и ресторантите на изложениетои останали неизползвани, ще бъдат незабавно разпределени на социалните кухни чрез неправителствената организация „Хранене без граници“ (Nutrition Without Borders).

от Меню Март 2014
Рецепти по темата
Коментари