Начало За нас Реклама Контакти

8 пилешки бутчета за Петровден

Снимка за 8 пилешки бутчета за Петровден

Петровден е един от големите летни празници и всеки независимо от името, което носи, заслужава да се наслади на този ден на добра трапеза. Казано е, че за нея се жертва петел или пиле, а мнозина смята, че бутчетата са най-вкусната птича част. Затова ви предлагаме 8 начина да приготвите апетитните мръвки, като не забравяте да предпочетете те да са от животни, отгледани без хормони и антибиотици. За ваше здраве е.

1.

Пиле с маслини, доматчета и тиквички

Тази рецепта само за 30 минути се възползва от класическата и завършена италианска комбинация от тиквички, маслини, домати, розмарин и чесън. Пилешкото е за разкош и протеини.

2.

Пилешки бутчета по португалски

Маринованото пилешко винаги е добра идея, защото така рискът деликатното месо да стане сухо се намалява до минимум.

3.

Пикантни пилешки бутчета

Тази рецепта за сочни пилешки бутчета, напълнени с пикантен колбас и обвити в хрупкав бекон, е като благословия свише за страстните месоядни натури. Ако познавате такъв човек, вече знаете как да внесете малко повече радост в живота му. Направете го!

4.

Пиле по гръцки

Риган, зехтин, лимон и чесън - когато тези продукти се срещнат, там със сигурност е намесено Средиземноморието, и то най-вероятно гръцката му част.

5.

Пилешки бутчета тандури

Думата "тандури" в тази рецепта би трябвало да означава две неща: мариноване в кисело мляко с много подправки и печене във вертикалната пещ тандур. Тъй като вероятно не разполагате с масивното готварско съоръжение, опитайте по нашия начин. Ще ви хареса!

6.

Пилешки бутчета със зеленчуци и горчица

Нежното пилешко месо придобива нови измерения в тази рецепта, която го овкусява с пикантна горчица и уханен портокалов сок и го допълва със сладки картофи и други ароматни зеленчуци.

7.

Пилешки бутчета по неаполитански

Храната от Кампания е проста - без много подправки и завъртяни сосове. Приготвя се така, че вкусът и ароматът на всеки продукт да са максимално отчетливи, но същевременно цялостното ястие да е хармонично и апетитно.

8.

Печени пилешки бутчета с домати и маскарпоне

Съблазнителният вкус на това ястие се дължи най-вече на забележително добрата комбинация между маскарпоне, пармезан и домати, обогатена с пикантните нотки на горчицата. Определено си заслужава да се преборите с малко пипкавото отделяне на кожата.

от Меню Юни 2018
Коментари