Начало За нас Реклама Контакти

6 постни сарми за Бъдни вечер

Снимка за 6 постни сарми за Бъдни вечер

Сармите са една от иконите на българската кухня, макар името им да идва от турския глагол sarmak, който означава „завивам, свивам”. Често приготвяни с месо, сармите са вкусни и в постните си варианти, които са задължителни за Бъдни вечер.

Предлагаме ви 6 рецепти, някои класически, някои необичайни, но всички с безсъмнени вкусови качества, така че да можете да изберете най-подходящата рецепта за вашия семеен празник.

1.

Лозови сармички с ориз и лимон

Ако искате да разнообразите традиционния вкус на постните лозови сармички, добавете им лимонов сок и бадеми - точно както е написано в тази рецепта.

2.

Зелеви сарми с боб и гъби

Кой е казал, че в зелевите сарми трябва да има ориз? Точно обратното доказва тази рецепта, която е с поне седемдесетгодишна история и е издирена, записана и сготвена от Ивелина Иванова - шеф-готвачът на МЕНЮ.

3.

Лозови сарми с ориз и леща

С тази рецепта ще имате една много вкусна алтернатива на традиционните сармички, която освен това е и с балансирано съдържание на житни и бобови съставки.

4.

Зелеви пури

Обвивката на тези постни сарми с кисело зеле е традиционна, българска, но плънката дава идея за необятните възможности на вкусните "пакетчета".

5.

Сармички с праз и леща

Когато прочетете тази рецепта, ще видите, че тя е със сос от синьо сирене. Но за да бъде спазена традиционнта постна трапеза за Бъдни вечер, може да го пропуснем - необичайните сармички пак ще бъдат много вкусни.

6.

Сарми с кисело зеле и тофу

В тази рецепта плънката е оригинално приготвена с кафяв ориз, патладжан и тофу.

от Меню Дек. 2018
Коментари