Начало За нас Реклама Контакти

10 вкусни идеи за прохлада

Снимка за 10 вкусни идеи за прохлада

Лятната жега предлага какви ли не забавления, невъзможни в друг сезон. Но горещините са и изтощителни за човешкия организъм. Затова е важно да се храним леко, а заедно с това пълноценно. "Меню" ви предлага 10 рецепти, които са не само изключително апетитни, но и особено подходящи за най-топлите месеци в годината.

Многоликата същност на пастата позволява какви ли не вариации на тази тема. Всъщност студената салата с паста позволява безброй експерименти, но гарантираме, че рецептата тук е истинско лакомство. 

Изключително свежа и оригинална супа, чиято рецепта съчетава традиционен дух с елементи от модерната световна кухня и лесно ще намери място сред любимите ви ястия през лятото. 

Вместо краставица - чушки, вместо орехи - тиквени семки. Тази разновидност на любимата българска класика, наречена таратор, е вдъхновена от забавния разказ на нашата читателка Екатерина Вълева.

Рецептата за тази салата с авокадо и помело е дoбър избор за горещото време, а умерената й пикантност също действа разхлаждащо.

Пържените чушки в доматен сос са безапелационен летен любимец у нас на мало и голямо - те изкусително ароматизират въздуха в най-благодатния сезон за тези зеленчуци. 

Това е една класическа супа, която ви предлагаме в изпълнение на "Меню". За неин създател се счита Луис Диат, френски шеф-готвач на Риц Карълтон хотел в Ню Йорк, роден недалеч от Виши. Не е задължително да я украсявате по този атрактивен начин, но ако решите – става лесно. Изтегляте линии с помощта на бамбукова клечка и така оформяте всевъзможни фигури.

Морските дарове са идеална храна за летния сезон – фина, вкусна и безспорно полезна. Не пропускайте да се насладите на това апетитно гръцко ястие със скариди, допълнени съссирене и много домати.

Класическото италианско ястие произхожда от южните области Кампаня и Сицилия, а не както предполага името му от северния град Парма.

Подмяната на имената на ястията може да е повод за големи изненади. В този случай хайвер не означава яйца на риба, а свежа постна манджа.

Рецептата е на Карлос Портен от софийския ресторант "Ломо". Според историците перуанското севиче, което днес е обявено за национално културно наследство, има хилядолетна история. В древността хората от културата мочика обработвали прясно уловената риба с ферментиралия сок на местния плод тумбо, а по-късно инките я мариновали с чича - слабоалкохолна напитка от царевица. Когато испанците внесли лимона, сокът му категорично се наложил като основен ингредиент в приготвянето на свежия морски деликатес.

Авг. 2015
Коментари