Начало За нас Реклама Контакти

Студена салата от паста

Снимка за Студена салата от паста
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Многоликата същност на пастата е забележителна. Изсушените тестени форми се намират във всички типове ястия, дори и в десертите. Италианците ще се направят, че не забелязват последните, но салатата по тази рецепта на нашата приятелка Гергана Димитрова ще приемат сърдечно и лакомо.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 300 г паста фарфали
  • 3 с. л. зехтин
  • 250 г чери домати
  • 4 с. л. рукола
  • 40 г черни маслини без костилка
  • 200 г биволска моцарела на хапки
  •  сол и пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    Пастата се изсипва в тенджера с вряща и подсолена вода и се вари ал денте - около една минута по-малко от времето, обозначено на опаковката. След като се свари, веднага се залива със студена вода. Изцежда се и за да се слепва, се разбърква с една супена лъжица зехтин.

  • 2.

    Междувременно чери доматите се нарязват на половинки, а черните маслини - на кръгчета. Руколата се накъсва на едро, смесва се с чери доматите и маслините и се залива с останалите 2 супени лъжици зехтин.

  • 3.

    Зеленчуците се прибавят към сварената паста, овкусява се със сол и пипер и се разбърква добре. По желание се слага в хладилник да престои поне половин час.

  • 4.

    Точно преди сервиране се добавя отцедената моцарела и леко се разбърква. По желание може да се добави и консервирана риба тон или пилешко филе на късчета и да се сервира самостоятелно като лек обяд или брънч.
     


Подходящи типове вина
Май 2013
Още подобни рецепти
Коментари