Начало За нас Реклама Контакти

Свинско с ябълки

Снимка за Свинско с ябълки
120
Време за приготвяне: 120 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Да сготвиш месо с плодове не е като да откриеш Америка. Колелото на кулинарната история отдавна се е завъртяло покрай този крайъгълен камък на готварската изобретателност. У вас със сигурност правите нещо подобно или пък най-малкото имате такава рецепта още от баба си. Много вероятно е обаче да сте я позабравили, та в случая ние изтупване прахта от това класическо ястие.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 парчета свинско контрафиле или бут, по 150 г
  • 2 глави лук, нарязани на полумесеци
  • 200 г гъби, нарязани на резени
  • 1 с. л. брашно
  • 1 с. л. олио
  • 200 мл зеленчуков бульон
  • 100 мл бяло вино
  • 2 ч. л. пълнозърнеста горчица
  • 2 големи кисели ябълки, обелени и нарязани на тънки резени
  • 1 с. л. нарязан на ситно магданоз
  •   сол на вкус
  •   пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Олиото се сгорещява и в него се изпържва леко месото от двете страни. Слага се в огнеупорен съд за печене с капак.

  2. 2.

    В същата мазнина се слагат лукът и гъбите и се запържват 5 мин. Прибавя се брашното и се разбърква 1 мин. Бавно се добавят бульонът и виното. Подправя се с горчицата и черен пипер. Всичко се разбърква 2-3 мин., докато се сгъсти.

  3. 3.

    Ябълките се нареждат върху месото и отгоре се залива сосът. Съдът се покрива и се пече във фурна, загрята на 180°С, около 1 час, или докато месото стане крехко. Преди сервиране се поръсва с магданоз.


Септ. 2007
Още подобни рецепти
Коментари