Начало За нас Реклама Контакти

Зрял боб по самоковски

Снимка за Зрял боб по самоковски
240
Време за приготвяне: 240 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Планинската храна из целия свят си прилича - мощна,с малко продукти и носеща достатъчно живец, за да се справиш с по-тежките географски особености. Такъв е и този запечен фасул от Самоков - семпъл, щедър и здраво стъпил на земята.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 400 г зрял фасул
  • 200 г гъби челядинки или печурки
  • 4 с. л. олио
  • 1 глава лук, нарязан на ситно
  • 1 морков, настърган на едро ренде
  • 3 домата, нарязани на филийки
  • 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Фасулът се накисва със студена вода от вечерта. Сутринта водата се изхвърля и на нейно място се наливат 6 чаши гореща вода. Така фасулът ври, докато омекне напълно. Прецежда се.

  2. 2.

    Лукът, гъбите и морковът се задушават в олиото и се добавят към фасула, прибавя се MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука. Разбърква се добре и сместа се изсипва в глинен гювеч.

  3. 3.

    Лютата чушка се препича, счуква се и се поръсва. Фасулът се покрива с доматите и се запича в умерена фурна за около 20 мин.


Дек. 2009
Още подобни рецепти
Коментари