Начало За нас Реклама Контакти

Златен маков пудинг

Снимка за Златен маков пудинг
60
Време за приготвяне: 60 минути

Ароматът на кокосов орех, по ориенталски упойващо струи от тази необикновена интерпретация с основен герой добре познатия ни от детството грис. Деликатният вкус на запеченото маково семе достойно допълва удоволствието от вкусния сладкиш. Рецептата е на нашата читателка Йоана Петрова и е победител в зимния кръг на кулинарния конкурс на "МЕНЮ".

СъставНеобходими продукти за 10 порции

  • 350 г грис
  • 350 г пудра захар
  • 400 мл кокосово мляко
  • 1 ч. л. сол
  • 2 яйца, разбити
  • 600 мл вода
  • 125 г фъстъчено масло
  •   маково семе за поръсване

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Грисът се изсипва в тавичка и се пече 8-10 мин., като се разбърква често, докато стане златист. Изсипва се в тенджера.

  2. 2.

    Прибавят се всички останали продукти и се разбърква, като се внимава да не останат бучки.

  3. 3.

    На висока температура се загряват съставките, като се бърка непрекъснато. Когато започне да завира, огънят се намалява и бъркането продължава около 10 мин., докато сместа се сгъсти и започне да се отделя от стените на съда.

  4. 4.

    Сместа се изсипва в намаслена тавичка или голяма форма за кекс и се поръсва обилно с маково семе.

  5. 5.

    Пече се на 180ºC около 15-20 мин., докато се зачерви и напука на повърхността. Оставя се да изстине напълно, преди да се извади от формата и да се сервира.


Юни 2008
Още подобни рецепти
Коментари