Начало За нас Реклама Контакти

Зеленчукова супа с хрупкави къри звездички

Снимка за Зеленчукова супа с хрупкави къри звездички
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Азиатските вкусови мотиви като джинджифила, кокосовото мляко и кърито в тази богата супа я правят много подходяща за обяд или дори вечеря в хладни и студени дни. Не забравяйте и за нейната звездна презентация, която със сигурност ще блести на всеки празник. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 1,5 л зеленчуков бульон
  2. 1 с. л. настърган джинджифил
  3. 500 г моркови, нарязани на кръгчета
  4. 1 стрък праз, ситно нарязан
  5. 2 картофа, обелени и нарязани на кубчета
  6. 1 скилидка чесън, ситно нарязана
  7. 200 мл кокосово мляко
  8.  сок от лайм или лимон на вкус
  9. за хрупкавите къри звездички:
  10. 1 яйце
  11. 1 ч. л. захар
  12. 1 с. л. олио
  13. 1 ч. л. къри
  14. ½ ч. ч. брашно
  15. ⅓ ч. л. сол
  16. 200 мл прясно мляко

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Слагат се да заври бульонът с джинджифила. Добавят се морковите, празът, картофите и чесънът.

  2. 2.

    Когато зеленчуците омекнат, се слага кокосовото мляко. Половината от супата може да се пасира и да се добави към другата половина. Подправя се със сок от лайм на вкус.

  3. 3.

    За хрупканите звездички яйцето се разбива със захарта, добавят се олиото, пресятото брашно, кърито и солта, разбърква се добре и се налива млякото.

  4. 4.

    В загрят тиган, намазан с олио, се слага по 1 с. л. от сместа и се изпичат палачинки само от едната страна. С форма за сладки се изрязват звезди или други форми.

  5. 5.

    Звездичките се слагат за 8 - 10 мин. в тавичка във фурна, загрята до 180° С, докато ръбовете се зачервят. Охлаждат се в тавата и се поднасят със супата.
     


Галерия
Подходящи типове вина
Дек. 2012
Още подобни рецепти
Коментари