Начало За нас Реклама Контакти

Зеленчуци хангама

Снимка за Зеленчуци хангама
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Шеф Гунджа Чокхал от непалския ресторнат "Гуркха" в София е автор на това чудесно и апетитно предястие, което се поднася със сос по желание. Чатни от манго или сос с прясна мента са особено подходящ избор.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 300 г карфиол
  2. 300 г картофи
  3. 2 глави лук, нарязани на полумесеци
  4.  олио за пържене
  5. за панировката:
  6. 70 г типово брашно
  7. 10 г грис
  8. 10 г галета
  9. 20 г нишесте
  10. 15 г оризово брашно
  11. 2 яйца
  12.  гарам масала
  13.  сол
  14.  вода
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Картофите се сваряват, без да се разваряват, обелват се и се нарязват на дребни кубчета. Карфиолът се бланшира и се нарязва на кубчета.

  2. 2.

    Всички продукти за панировката се смесват и се разбъркват добре. Добавя се толкова вода, че да се получи тесто гъсто колкото кексово.

  3. 3.

    Зеленчуците се сипват в панировката и се разбъркват добре.

  4. 4.

    В дълбок тиган или тенджера се сипва толкова олио, че слоят да е поне 4 см дълбок, и се загрява на умерен огън. С ръце от зеленчуците се оформят топчета и се пускат в мазнината, за да се пържат 2-3 минути. Изваждат се и се оставят да се отцедят върху кухненска хартия.
     


Подходящи типове вина
Септ. 2012
Още подобни рецепти
Коментари