Начало За нас Реклама Контакти

Зелена салата с пушена сьомга и рохки яйца

Снимка за Зелена салата с пушена сьомга и рохки яйца
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Непонятно защо пушената сьомга има свеж вкус, който изпъква още повече, когато е съчетан с горчивата жилка на зелените салати и препоръчителната за тази рецепта сладост на ягодите.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 яйца
  • 1 салата фризе
  • 1 зелена салата
  • 4 едри ягоди, по желание
  • 1 малка франзела, нарязана на тънки филийки
  • 1 скилидка чесън
  • 100 г пушена сьомга или пъстърва
  • за дресинга:
  • 100 мл зехтин
  • 30 мл бял балсамов или ябълков оцет
  • 1 с. л. магданоз, ситно нарязан
  • 2 с. л. пресен лук, ситно нарязан
  • 1 ч. л. дижонска горчица
  • 1 щипка прясно смлян шарен пипер
  • 1 ч. л. смляна морска сол

Начин на приготвяне

  • 1.

    Слага се да заври 1 л вода с 1 ч. л. морска сол. Внимателно се слагат яйцата, огънят се намалява, съдът се затваря и се оставят да къкрят 5 мин. Веднага се изваждат и се слагат в купа с ледена вода, докато се охладят. Обелват се. Преди сервиране може да се сложат отново в купа с гореща вода, за да се затоплят.

  • 2.

    Салатите се накъсват на парченца, слагат се в купа и се добавят ягодите.

  • 3.

    Филийките франзела се намазват със зехтин и се запичат до розово. Още горещи, се натриват със скилидката чесън.

  • 4.

    Всички съставки за дресинга се разбиват заедно. Салатата се разбърква с дресинга и се сервира с резен сьомга, чеснови филийки и разрязано рохко яйце.

  •  
Подходящи типове вина
Май 2014
Още подобни рецепти
Коментари