Начало За нас Реклама Контакти

Закуска с виенски кифли

Снимка за Закуска с виенски кифли
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Виенските кифли с форма на подкова и завити крайчета вече отново може да се намерят тук-там, което прави находката им чудесен повод да спретнете една проста закуска от ароматното печиво. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 виенски кифли
  2. 1 с. л. масло
  3. 50 г топено сирене, нарязано на кубчета
  4. 100 г кашкавал, нарязан на малки кубчета
  5. 100 г нарязан на кубчета бекон
  6. 1 ч. л. зехтин
  7. 2 яйца
  8. 150 мл прясно мляко
  9. 1 червена чушка, нарязана на кръгчета, по желание

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Кифлите се нарязват на тънки кръгчета и се подреждат в тавичка, обилно намазана с маслото. Поръсват се с кубчетата топено сирене и кашкавал.

  2. 2.

    В загретия зехтин се слага беконът и се разбъква, докато се зачерви. Добавят се кръгчетата чушка и се разбъркват, докато леко омекнат.

  3. 3.

    Яйцата се разбиват с млякото. Добавят се запържените бекон и чушка. Със сместа се заливат виенските кифли. Оставят се да попият яйчната смес за 5 мин. и се изпичат в предварително загрята фурна на 190˚ С за 20 мин. или докато се зачервят.
     


Март 2012
Още подобни рецепти
Коментари