Начало За нас Реклама Контакти

Заек с горчица

Снимка за Заек с горчица
50
Време за приготвяне: 50 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Невероятно бърза и лесна рецепта за много вкусно ястие, която ще направи вечерята с любимия човек наистина незабравима.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 заек
  • 4 с. л. заквасена сметана
  • 4 с. л. дижонска горчица
  • 4 с. л. зехтин
  • 1 глава лук, нарязана на полумесеци
  • 6 моркова, нарязани на кръгчета
  • 1 глава резене, нарязано на кръгчета, по желание
  • 3 с. л. коняк или ябълкова ракия
  •   сол на вкус
  •   черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Заекът се измива, подсушава се и се нарязва на порции. Поръсва се със сол и черен пипер.

  2. 2.

    Половината от зехтина се загрява и в него се слага лукът. След като омекне, се прибавят морковите и резенето. Разбърква се на умерен огън 2-3 мин. Подправя се със сол и пипер на вкус. Налива се конякът и се запалва. Когато изгасне, се отстранява от огъня.

  3. 3.

    Смесват се сметаната, горчицата и останалият зехтин. Месото се намазва обилно със сместа. Всяко парче се поставя в центъра на парче хартия за печене, а върху него се подреждат фламбираните зеленчуци. След това се увива добре. Пече се в загрята фурна на 200°С за 40-50 мин.

Вариации:
Пригответе пилешко месо по същата рецепта.

Март 2008
Още подобни рецепти
Коментари