Начало За нас Реклама Контакти

Задушеното на пивоваря - Bryggerens Pilsnergryde

Снимка за Задушеното на пивоваря - Bryggerens Pilsnergryde
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - бира

Това е стара датска рецепта от 1870-1880 г. Първоначално се е правила с пушена сланина вместо с бекон и с оцет вместо със сос уорчестър.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 300 г пушен бекон, нарязан на кубчета
  • 500 г твърдо сварени, охладени и обелени картофи
  • 2 с. л. масло
  • 1 с. л. сос уорчестър
  • 100 мл бира
  • 1 ч. л. захар
  • 2 дафинови листа
  • 8 зрънца хвойна
  • 2 с. л. фино нарязан магданоз
  •   сол на вкус
  •   пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Картофите се нарязват на кръгчета.

  2. 2.

    Маслото се слага да се загрее, прибавя се захарта и беконът. Пържи се, докато получи хубава карамелена коричка. Прибавят се картофите, бирата, сосът уорчестър, дафиновите листа, хвойната, 150 мл гореща вода и малко сол. Съдът се захлупва и се оставя да къкри 10-15 мин.

  3. 3.

    Преди сервиране се поръсва с черен пипер и магданоз.


Ноем. 2007
Още подобни рецепти
Коментари