Начало За нас Реклама Контакти

Японски омлет с пушена риба

Снимка за Японски омлет с пушена риба
20
Време за приготвяне: 20 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Необичайният за всички останали хора японски подход към омлетите дава чудесен златист и стегнат обяд с превъзходен и наситен вкус. 

СъставНеобходими продукти за 2 порции

  • 4 яйца
  • ½ с. л. захар
  • ½ с. л. соев сос
  • 1 с. л. мирин
  • 1 щипка сол
  • 3 стръка див лук
  • 2 резена пушена риба, ситно нарязани
  • 2-3 листа нори, по желание

Начин на приготвяне

  • 1.

    Яйцата се счупват в купа. С клечки се разбиват много леко, като белтъците се вдигат нагоре 3-4 пъти. Добавят се останалите продукти без рибата, лука и водораслите. Прецежда се. Добавя се рибата.

  • 2.

    Голям тиган се загрява на умерен огън. Целият се намазва с мазнина с четка. Налива се ⅓ от яйчната смес и се оставя на умерен огън, докато наполовина се сготви. Навива се на руло на три слоя и се слага в ъгъла на тигана.

  • 3.

    Празната част на тигана се намаслява отново и се сипва половината от останалата смес. Навитият омлет се повдига, за да влезе течността под него. Когато омлетът се постегне, се навива на руло на два пъти. С останалата смес се процедира по същия начин.

  • 4.

    Рулото се сипва върху бамбукова рогозка и се оформя на паралелепипед. Сервира се с пушена риба и див лук. По желание може да се завие в листа нори като суши.

Подходящи типове вина
Апр. 2014
Още подобни рецепти
Коментари