Начало За нас Реклама Контакти

Яйчeна къри салата

Снимка за Яйчeна къри салата
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Свежо, ароматно и люто. Така може да се опише почти всяко едно ястие от тайландската кухня. Салатата, която ви предлагаме днес, със сигурност притежава и трите качества. Внесете малко екзотична загадъчност в домашната ви кухня и я опитайте!

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 твърдо сварени яйца
  • 4 стръка зелен лук, нарязани на ситно
  • 1 с. л. червено тай къри – паста или на прах
  • 4 с. л. гъсто кисело мляко или заквасена сметана
  • 2 с. л. нарязан пресен кориандър или 1 ч. л. паста от кориандър
  • 200 г спанак
  • 2 краставици, нарязани на пръчици
  • 1 червена люта чушка, нарязана на тънки кръгчета
  • 1 с. л. сусамово олио
  • 2 с. л. слънчогледово олио
  • 1 ч. л. оризов оцет
  • 2 с. л. соев сос

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Яйцата се обелват и се срязват на две.

  2. 2.

    Олиото се загрява и в него се запържва много леко бялата част на лука. Прибавят се къри пастата, зелената част на лука, кориандърът, млякото и всичко се посолява на вкус.

  3. 3.

    Спанакът се нарязва и се разпределя с краставиците в чиния за сервиране.

  4. 4.

    Смесват се чушката, олиото, оцетът и соевият сос и с получения дресинг се поръсват спанакът и краставицата. Яйцата се слагат върху салатата и се заливат с млечната къри смес. Сервира се веднага.


Окт. 2009
Още подобни рецепти
Коментари