Начало За нас Реклама Контакти

Яйчен пастет със сирене

Снимка за Яйчен пастет със сирене
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Лятото е превъзходен сезон за партита, а винаги е добре да изненадаш гостите си с необикновено кулинарно предложение. За основа на този великолепен пастет служи съчетанието от два вида сирене и яйца, а допълнителните акценти са каперси, червена чушка, орехи и лук.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 6 твърдо сварени яйца
  • 150 г крем сирене или тип Дунавия
  • 100 г синьо сирене, ситно натрошено
  • 2 стръка зелен лук, нарязан на ситно
  • 1 ч. л. каперси или нарязани кисели краставички
  • 1 червена чушка, нарязана на ситно
  • 1 ч. л. чили сос
  • 2 с. л. препечени и нарязани на ситно орехи
  • ½ връзка магданоз, нарязан на ситно
  •   солени бисквити или препечени филийки за сервиране

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Яйцата се нарязват на ситно и се смесват с крем сиренето, синьото сирене, зеления лук, каперсите, чушката и чили соса. На сместа се придава продълговата форма.

  2. 2.

    Смесват се орехите и магданозът. Яйчното руло се овалва, увива се с фолио и се слага във фризера за 20 мин., за да се стегне.

  3. 3.

    Пастетът се поднася нарязан на филийки, със солени бисквити или препечени хлебчета и резени краставица.


Юни 2008
Още подобни рецепти
Коментари