Начало За нас Реклама Контакти

Яйца в месни черупки

Снимка за Яйца в месни черупки
30
Време за приготвяне: 30 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Тази рецепта е вариация с италиански елементи на класическите яйца по шотландски, които обикновено се пържат в маслена баня. Печенето във фурна въобще не намалява очаквания вкус, а със сигурност прави ястието по-малко притеснително откъм здравословни качества.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 8 сварени яйца
  • 600 г сурова наденица
  • 100 г моцарела, нарязана на малки кубчета
  • 2 парчета топено сирене
  • 1 с. л. песто
  • 2 с. л. настърган кашкавал
  • 1 с. л. хлебни трохи
  •  черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Яйцата се срязват наполовина и внимателно се отделя жълтъкът.

  2. 2.

    Моцарелата се смесва с нарязаното топено сирене, пестото и натрошените жълтъци. От сместа се оформят топки с размер на жълтък, отново се напълват яйцата и половинките се слепват.

  3. 3.

    Каймата на суровата наденица се изважда и се омесва. Разделя се на 8 топки. С мокри ръце всяко яйце се увива в пласт кайма.

  4. 4.

    Яйцата се поставят в намаслена или застлана с хартия за печене тавичка. Поръсват се с настъргания кашкавал, смесен с хлебните трохи, и се пекат 15 -20 мин. във фурна, загрята на 200° С.


Подходящи типове вина
Май 2010
Още подобни рецепти
Коментари