Начало За нас Реклама Контакти

Ягодово-ментов крем

Снимка за Ягодово-ментов крем
30
Време за приготвяне: 30 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - концентрат

Ягодите и сметаната вървят заедно през годините и отдавна са се превърнали в класическа двойка. Присъединяването на ментата към тях обаче прави новосформираното трио незбравимо, пухкаво и безкрайно изкусително.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 300 мл течна подсладена сметана
  • 200 мл заквасена сметана
  • 200 г крем сирене
  • 4 с. л. пудра захар
  • 200 г пресни ягоди, нарязани на ситно
  • 2 с. л. ментов ликьор
  • 2 с. л. разтопен бял шоколад за украса
  • 100 г ягоди за соса
  • 1 ч. л. лимонов сок
  • 1 ч. л. пудра захар за соса
  • 4 ч. л. конфитюр от ягоди
  • 4 бишкоти
  •   стръкчета мента и ягоди за украса

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В голяма купа се смесват двата вида сметана, крем сиренето и захарта. Разбиват се с миксер на пухкав крем.

  2. 2.

    Отделя се ⅓ от разбития крем и се смесва с ментовия ликьор.

  3. 3.

    Останалият крем се разбърква с нарязаните на много ситно ягоди.

  4. 4.

    Сосът се приготвя, като ягодите се пасират, смесват се с лимоновия сок и захарта.

  5. 5.

    От шоколада с помощта на фунийка се шприцоват различни формички върху хартия за печене.

  6. 6.

    Кремът се подрежда в чаши, като на дъното се поставя по лъжичка конфитюр, парче бишкота и се редуват пластове от ментовия и ягодовия крем. Отгоре се украсява със соса, ягода, стръкче мента и шоколадова формичка.


Май 2010
Още подобни рецепти
Коментари