Начало За нас Реклама Контакти

Вързана риба

Снимка за Вързана риба
120
Време за приготвяне: 120 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Съчетаването на два морски продукта, в случая лаврак и скариди, винаги е успешен ход в кухнята.

СъставНеобходими продукти за 2 порции

  1. 2 лаврака
  2. 1 стрък праз, ситно нарязан
  3. 3 моркова, едро настъргани
  4. 300 г сварени дребни скариди
  5. 150 мл вермут или бяло вино
  6.  зехтин
  7.  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1..

    Рибите се нарязват на по 2 филета, почистват се от костите. Посоляват се и се поръсват с черен пипер. Намазват се със зехтин.

  2. 2.

    В тиган се сгорещяват 2 с. л. зехтин и се слагат празът и морковите. Разбъркват се на слаб огън 10 - 12 мин., докато се карамелизират. Налива се виното и се разбърква на силен огън, докато се изпари.

  3. 3.

    Прибавят се скаридите, посоляват се, може да се подправят с копър или магданоз. След 2-3 мин. сместа е готова. Леко се охлажда.

  4. 4.

    Сместа се сипва върху едната половина от рибата и се затваря с другата половина. Полученият „сандвич” се връзва на 3-4 места с бял памучен конец.

  5. 5.

    Пълнената риба се слага в добре сгорещен тиган да се запече 2 мин. от едната страна на умерен огън и още 2 мин. от другата страна. Допича се в предварително загрята фурна още 8 мин. на 200˚ С
     


Подходящи типове вина
Дек. 2012
Още подобни рецепти
Коментари