Начало За нас Реклама Контакти

Воловани със задушена свинска плешка

Снимка за Воловани със задушена свинска плешка
120
Време за приготвяне: 120 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Волованите са много красив начин да се оформи ястие с месо, като освен това тестото замества и необходимата въглехидратна гарнитура в тази апетитна рецепта.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 800 г свинска плешка, нарязана на малки кубчета
  2. 1 ч. ч. обелени малки лукчета
  3. 1 морков, нарязан на кръгчета
    1. 1 с. л. брашно
    2. ½ ч. ч. вермут или бяло вино
  4. 2 с. л. сирене маскарпоне или фино крем-сирене
  5. 2 с. л. ситно нарязан магданоз
  6. 500 г бутертесто
  7. 1 яйце
  8.  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1. .

    Месото се смесва с лукчетата и моркова. Всичко се поръсва с брашното, солта и пипера и се разбърква. Добавят се вермутът и 100 мл вода. Всичко се разбърква и се слага в гювеч с капак. Пече се около 1 час във фурна на 170˚ С или докато месото омекне и сосът се сгъсти. В задушената смес се разбъркват сиренето и магданозът.

  2. 2.

    От бутертестото се изрязват 4 правоъгълника. Краищата им се очертават като рамки - ленти с дебелина 2 см, като в два от срещуположните краища се оставят несрязани. Получените рамки се прихлупват и се залепват върху срещуположния край с разбитото яйце. Слагат се да се изпекат в загрята на 200˚ С фурна, докато се зачервят.

  3. 3.

    Изпечените лодки се напълват с топлата месна смес и се поднасят.


Галерия
Подходящи типове вина
Дек. 2011
Още подобни рецепти
Коментари