Начало За нас Реклама Контакти

Вишнев пай

Снимка за Вишнев пай
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Ако не можете да намерите пресни вишни, лесно може да ги замените с боровинки или пък със сливи, за да се насладите на тази рецепта, изпратена ни от Евгения Вълкова.

СъставНеобходими продукти за 6

  1. 400 г почистени вишни
  2. 250 г масло
  3. 1 пакет маслени бисквити
  4. 1 ч. ч. захар
  5. 1 ч. ч. брашно
  6. 4 яйца
  7. 1 бакпулвер

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Дъното и стените на тавата се намазват дебело с половината масло. Отстрани се залепва един ред маслени бисквити. На дъното се нареждат два реда изчистени вишни и се поръсват с половината от захарта.

  2. 2.

    Останалото масло се разбива със захарта, брашното и бакпулвера. Постепенно се добавят разбитите яйца и сместа се изсипва върху вишните.

  3. 3.

    Сладкишът се пече в загрята до 180° С фурна около 30-40 мин. Оставя се да поизстине и се обръща.


Подходящи типове вина
Септ. 2010
Още подобни рецепти
Коментари