Начало За нас Реклама Контакти

Венец с марципан

Снимка за Венец с марципан
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна

В света сладкишите с форма на тороид т.е. на геврек са изключително много. В тази рецепта сложното геометрично тяло е изпълнено с марципан, орехи и ароматни плодове. Без съмнение, това е достойно съдържание за един математически обект.

СъставНеобходими продукти за 0

  • за тестото:
  • 250 г крем-сирене или извара
  • 1/2 ч.ч. кисело мляко
  • 1 яйце
  • 1/2 ч.ч. захар
  • 2 ч.ч. 400 г брашно
  • 1 с.л. бакпулвер
  • 1 жълтък за намазване
  • за пълнежа:
  • 150 г марципан, нарязан на тънки филийки
  • 100 г мариновани в ликьор вишни или коктейлни череши, нарязани
  • 100 г орехи

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Сиренето се разбива за кратко на бавни обороти с киселото мляко, захарта и яйцето на крем. Добавя се пресятото с бакпулвера брашно. Омесва се меко тесто, което се разточва на дълъг и тесен правоъгълник.

  2. 2.

    По дължината на правоъгълника се подреждат филийките марципан. Върху тях се слагат вишните и целите ядки. Завива се на руло и се слага в кръгла форма за кекс. Намазва се с жълтъка. Може да се украси с парченца коктейлни череши.

  3. 3.

    Пече се в загрята фурна на 180°С около 40 мин.

Апр. 2009
Още подобни рецепти
Коментари