Начало За нас Реклама Контакти

Турнедо със сос от сирене

Снимка за Турнедо със сос от сирене
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Овалната форма и крехкостта са основните характеристики на едно турнедо. Оттам нататък всичко е въпрос на вдъхновение. А то не винаги изисква многобройни продукти и сложни техники. Доказателство е чудесният компаньон на месото – сосът от сирене.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 парчета свинско контрафиле по 200 г
  • 10 парчета пушен бекон
  •   зехтин
  •   черен пипер на зърна
  • 4 стръка зелен лук
  • 1 кубче MAGGI® Зеленчуков бульон
  • 250 мл сметана
  • 150 г сирене фонтина, гауда или топено сирене

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Две парчета от бекона се нарязват на ситно. В тиган с малко зехтин се запържват леко отделно целите парченца бекон и отделно нарязаните. В същия тиган се запържват и стръкчетата пресен лук.

  2. 2.

    Всяко парче филе се посолява леко и се поръсва с пипер. Около филетата се увиват по две цели парчета бекон и се завързват с бял памучен конец.

  3. 3.

    Филетата се пекат на тиган, намазан със зехтин, от всяка страна по 3-4 мин.

  4. 4.

    Загрява се сметаната и в нея се натрошава кубчето MAGGI® Зеленчуков бульон и се прибавя нарязаното на малки кубчета сирене. Бърка се, докато се разтопи. Филетата се запичат в загрята фурна на 200°С за 5-10 мин. и се сервират върху соса със стръкче зелен лук и ивички запържен бекон.


Галерия
Март 2009
Още подобни рецепти
Коментари