Начало За нас Реклама Контакти

Цитрусови котлети с финокио

Снимка за Цитрусови котлети с финокио
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Тази рецепта съчетава ароматите на хвойна, анасон и портокалова кора. Не се притеснявайте, ако нямате финокио. Спокойно можете да го заместите с фино нарязани резенчета картофи, които са мариновани за 10 мин. в малко мастика. А ако оставите месото да се маринова за 2-3 часа в хладилника и запечете преди сервиране, ще усилите аромата и крехкостта на месото.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • свински котлета
  • ½ глава финокио
  • 1 с. л. зрънца хвойна
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 ч. л. настъргана портокалова кора
  • 4 с. л. портокалов сок
  •  сол на вкус
  •  пипер на вкус
  • за гарниране:
  • 100 г замразен зелен фасул
  • 200 г замразени бейби моркови
  • 1 щипка захар
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  • 1 ч. л. лимонов сок
  •  сол на вкус
  •  черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Финокиото се почиства от външните листа и се нарязва на ситно. Хвойновите зрънца се счукват и се смесват с нарязаното финокио, зехтинът и портокаловата кора.

  2. 2.

    Котлетите леко се срязват на ромбове от едната страна, поръсват се със сол и пипер и се покриват със сместа с финокиото. Заливат се с портокаловия сок и се запичат във фурна загрята до 200°С за 10-15 мин.

  3. 3.

    Гарнитурата се приготвя, като в зехтина се слага за 30 сек. чесънът, прибавя се зеленият фасул, морковите, захарта и се разбърква, докато омекне. Слага се лимоновият сок, посолява се и се разбърква.


Дек. 2007
Още подобни рецепти
Коментари