Начало За нас Реклама Контакти

Ципура с цитрусов сос

Снимка за Ципура с цитрусов сос
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Финият рибен аромат на ципурата в тази рецепта се балансира и дори се засилва от свежите цитрусови вкусове.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 2 ципури
  2. 60 г масло
  3. 1 лимон
  4. 1 портокал
  5. 1 връзка пресен лук, ситно нарязан
  6. 2 скилидки чесън, пресовани
  7. 2 с. л. магданоз, ситно нарязан
  8. 2 с. л. босилек или мента, ситно нарязани
  9.  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Рибата се нарязва на филета и се обтрива със сол и пипер на вкус. Слага се върху решетка за варене на пара и се оставя над леко вряща вода за 10 мин.

  2. 2.

    Лимонът и портокалът се изцеждат.

  3. 3.

    Маслото се сгорещява се и се добавят лукът и чесънът. Разбъркват се, докато станат ароматни. Налива се сокът от цитрусите и се слагат магданозът и босилекът. Рибата се залива със соса и се поднася.
     

* Когато имате нужда от пресен цитрусов сок, първо потъркаляйте плода по масата, като силно го притискате с ръка. Така част от мембраните в него ще се разкъсат и това ще ви улесни при изцеждането му.

Подходящи типове вина
Май 2012
Още подобни рецепти
Коментари